The Identity board

Het bepalen van je identiteit en visie is altijd lastig. Om dit te laten zien in je interieur is nog moeilijker. Het maken van een Identity board kan de eerste stap zijn om hierachter te komen.

Identity boards worden oorspronkelijk gebruikt bij grafisch ontwerp en branding. In dit bord zijn vaak de kleuren, typografie en logo’s zichtbaar. Het geeft dus de visie weer van het merk. Dit is precies wat wij ook willen doen voor ons interieur. Het verschil is dat ons bord over andere kern elementen beschikt.

Totaal view, sfeer en details. Enkele totaal views geven een geheel weer van de totaal sfeer. Dit is belangrijk om zo een basis neer te zetten. Vanuit deze basis ga je de sfeer referenties zoeken. Deze referenties geven een beeld van het gevoel dat je wilt krijgen in de ruimte. Deze beelden kunnen dus abstract zijn en hebben niet perse iets met interieur te maken. Denk hierbij aan Street food, koffie of de natuur deze elementen roepen een suggestie op met ieder een eigen gevoel. Door dit te doen kun je altijd terug kijken naar het passende gevoel dat elementen moeten oproepen. De details maken het verschil. Het toevoegen van een verlichting met signing of het toepassen van een specifiek materiaal geeft een persoonlijke touch aan het interieur.

We hebben nu een identity board samengesteld. Hierboven ziet u ons voorbeeld. Ik zal u door de elementen begeleiden, om zo meer duidelijkheid te krijgen. Er zijn 3 totaal view afbeeldingen toegevoegd. Deze beschikken over interieur, exterieur en een onderdeel in het interieur. Deze beelden geven nu globaal de totaal sfeer weer. De materialen zien hieraan toegevoegd. Licht eiken, tegels, staal en betonlook zullen verwerkt worden in het interieur. Dan zien we citroentjes. Dit is de accent kleur voor de shop. In de sfeerafbeelding met de vis is het citroentje zichtbaar. Fris, trendy en eigenheid straalt het geheel uit. Dit gaan we nog meer versterken door unieke verlichting. Het idee is om vis fuiken te gebruiken als lampenkap. Dit wordt een kenmerkend element in de store. Er wordt een slogan bevestigd op de muur met gele touw. Dit geeft een extra eigen touch. Het exterieur zal een klassiek maar moderne signing krijgen doormiddel van een lamp. Dit identity board kan een super basis worden voor het design van deze shop.

Door deze techniek te gebruiken ontstaat er een totaal beeld van het interieur. Totaal view, sfeer, materiaal en details. Het beschikt over alle onderdelen die van belang zijn in een interieur. Door het identity board in het begin van het ontwerp proces vast te stellen zorgt u voor een overzichtelijk doel. Een super houvast voor het ontwerpen van uw design.

Toch liever professionele ondersteuning? Your Identity Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.