Hoe overleeft uw onderneming Corona?

Vooruit kijken in deze corona tijd blijft onzeker. We weten niet of er nog een tweede golf over ons heen komt of dat de regels weer strikter worden. Hoe zorgt u dan dat u toch voorbereidt bent? Het interieur van uw onderneming speelt een grote rol in de regelgeving, maar ook in de consument veiligheid beleving.

De consument is zich bewust van de corona risico’s. Wanneer zij voor uw vestiging langs lopen wordt gelijk een veiligheid interpretatie gevormd. Dit is bepalend of de consument besluit naar binnen te gaan of voorbij loopt. Welke factoren spelen mee in deze consument veiligheid beleving?

Het begint met de eerste indruk van buitenaf. Is er zicht op het interieur? Kan de consument zien hoeveel mensen er in de ruimte aanwezig zijn? Als er slecht zicht is zal de consument eerder kiezen om verder te lopen. Hoe kunt u dit aanpassen? Door kleine veranderingen is dit vaak al mogelijk te verbeteren. U heeft bijvoorbeeld een etalage, dan is het mogelijk de dichte achterwand te verwijderen of openingen te vormen. Het ophangen van een semi-afscheiding van vitrage stof zorgt voor een transparant zicht. Zo is er wel een scheiding maar is er zicht op het interieur van buitenaf.

Als uw consument eenmaal binnen is moet de situatie hier ook transparant zijn. Zien waar mensen in de winkel lopen om zo afstand te kunnen bewaren. Geen verrassingen als men om een stelling heen is gelopen. Deze hoge displays moeten dan dus ook beschikken over doorkijk elementen. Dit betekend uiteraard niet dat uw interieur niet kan beschikken over spanning elementen. Met half transparanten delen zijn er nog steeds zones te creëren. Denk hierbij aan vitrage, bewerkt glas of natuur elementen. Het hebben van overzicht is een van de belangrijkste onderdelen in het hedendaagse interieur.

Maar dan zijn we er nog niet. De routing in uw interieur kan er toe leiden dat de consument besluit toch weg te gaan. Irritatie is hier de hoofdoorzaak. Gang paden kunnen nog steeds 120 centimeter zijn, maar het gaat hier om de versmallingen van minimaal 90 centimeter. Het creëren van een hoofdroute van 120 cm is over het algemeen standaard. De verandering die we nu ondergaan is het zorgen voor meer vertakkingen. Zo kunnen de consumenten veilig om elkaar heel lopen. Dit kan betekenen dat uw center displays misschien nu te groot zijn. Het nadeel hiervan is dat uw display capaciteit kan afnemen. Dit kan bijvoorbeeld door het halveren van de display capaciteit, van bijvoorbeeld 10 de zelfde producten naar 5. Dit is uiteraard te doen met huishoudelijke producten, maar ook met kleding. Het weergeven van 5 maten per product. Met het nieuwe maximaal aantal consumenten is het nu mogelijk een exclusievere service te bieden. Ook is het een optie om meer de hoogte in te gaan. Zo benut u de ruimte en kan u een winkel beleving creëren. Deze oplossingen zorgen ervoor dat uw display oppervlak kan verminderen zonder een afnamen in display mogelijkheden en service. Dit kan zelfs helpen bij uw klanten binding en potentiele omzet toenamen.

“Het aanpassen van deze veiligheid beleving zorgt ervoor dat ondanks corona uw consumenten nog steeds naar uw onderneming worden getrokken. Ook kan dit voor nieuwe inzichten zorgen wat betreft de display capaciteit en service.”

Samen staan we sterk in deze lastige tijd. Heeft u hulp nodig met het aanpassen van uw interieur? Vraag een gratis advies gesprek aan bij:

Your Identity Design

Corona plattegrond ontwerp voor €550,-

  • Introductie
  • Identiteit board
  • Concept
  • Plattegrond ontwerp
  • Specificaties
  • Schets visual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.