Jouw Identiteit in je eigen Interieur

”Durven je zelf te zijn en te kiezen wat bij jouw past is een uitdaging. ”

De magazines en tv programma’s zitten er vol mee. Interieur adviezen. We worden overweldigd met het ene na het andere ‘’interieurplaatje’’, maar hoe zorg je voor een interieur met je eigen Identiteit?

Het interieur is altijd al een onderdeel geweest van onze expressie, maar nog meer van onze status. In je interieur kun je laten zien dat je trendy bent en vooruitstrevend. Dit gebeurt meestal vanuit de hedendaagse trends. De eigenheid wordt onderdrukt om maar het ‘’Interieurplaatje’’ te laten zien aan de omgeving. Naar mijn mening kan dit anders. De tijden zijn aan het veranderen en onze identiteit en unieke visie komt steeds belangrijker naar voren. Dit geldt zowel voor persoonlijke als zakelijke interieurs.

Hoe voeg je meer van je eigen visie toe in je interieur? Het zoeken naar inspiratie is uiteraard een goede stap. Zo kom je er achter welke interieurelementen bij jou passen. Al deze elementen zeggen iets over jouw persoonlijkheid. Een strak interieur met industriële elementen of toch een kleurrijk geheel met de invloed van de natuur? Door je persoonlijkheid te laten spreken in het interieur ontstaat er een spiegel van je eigen identiteit in de ruimte. Door je inspiratie te selecteren ontstaat er een gemixt geheel. Dit is samen te voegen in een moodboard. Helaas, wat we nu vaak zien is dat mensen de standaard interieurplaatjes kopiëren van uit de Woonmagazines. Dit zorgt er voor dat er alsnog weer een woonplaatje ontstaat in uw interieur. Door je eigen unieke elementen te verzamelen wordt het pas echt eigen. Zelf noem ik het liever een Identity board, dit omdat het een weergave is van jezelf doormiddel van je interieur.

Het Identity board is een weergave van jezelf, in dit geval doormiddel van interieur. Hoe ontstaat een Identity board?  Uiteraard volgt het de zelfde weg door inspiratie te zoeken. Wat het verschil maakt is het inzoomen op details. Een specifieke muurdecoratie, behang of stoel zegt al zoveel meer over je identiteit. Door uitsneden te maken in afbeeldingen en alleen de onderdelen te gebruiken die je echt leuk vindt ontstaat er een duidelijker beeld. De truck is om de inspiratie beelden en details samen te voegen. Zo ontstaat er een persoonlijke mix van interieur elementen. Het resultaat hiervan kan verrassend zijn en biedt een betere houvast. Met je Identity board vooraf is het shoppen naar de juiste elementen plots een eitje. Je weet wat je leuk vindt en specifiek waar je naar op zoek bent. Zo word je Identiteit verweven met je interieur.

Durven je zelf te zijn en te kiezen wat bij jouw past is een uitdaging. Het durven iets nieuws of anders te doen is lastig. Door het maken van een Identity board wordt het geheel overzichtelijker en ligt jouw droom interieur binnen handbereik.

Meer weten over het Identity board zie dan ook: The Identity board

Of meer weten over: visie overdracht op de consument

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.