Client

Stichting Industrieel
Erfgoed Deventer

Project

De Twentol

''Where they all became one.''

De Twentol is een oude fabriek met een rijke geschiedenis. Het behouden van dit kenmerkende gebouw in Deventer is het doel. Door een herbestemming van de functie wordt er nieuw leven geblazen in De Twentol. Het project is een totaal ontwerp met verschillende onderdelen.

Categories
  • Marktonderzoek
  • Branding
  • Interieur ontwerp
  • Exterieur ontwerp
  • Visualisatie
  • Product details
  • Materiaal details

De Twentol en zijn historie

De Twentol is gebouwd in 1929. Hier was de een olie fabriek Twentol gevestigd. Hieraan heeft het gebouw zijn naam ontleend. Tijdens de tweede wereldoorlog heeft hier zich een drama afgespeeld. De verzetsstrijders zijn hier in hun strijd opgepakt. De zeven verzetsleden zijn 30 minuten voor de bevrijding van Deventer om het leven gebracht.
historische foto
huidige situatie

De huidige situatie

Na de tweede wereldoorlog is het gebouw herbouwd. Helaas heeft er een brand gewoed in het pand en mist de helft van het dak. De vervallen staat is zichtbaar. Stichting industrieel erfgoed Deventer wilt de historie en het gebouw behouden. Dit zal gedaan worden door een nieuwe functie te vestigen in De Twentol.

Concept

De Twentol is gelegen aan de IJsel.
Richting het noorden bevind zicht het stadscentrum van Deventer. Aan de oostzijde ligt het industriegebied. Dit maakt De Twentol speciaal in zijn omgeving. De Twentol biedt mogelijkheden om deze gebieden samen te brengen. Zo zal er een levendige nieuwe plek
ontstaan in Deventer waar verschillende doelgroepen naar toe getrokken worden. Het samen laten komen van natuur, industrie en de stad.
doel
concept de twentol

Doel van de herbestemming

Deventer beschikt over een rijke geschiedenis. Dit is terug te zien in het centrum, maar ook in het Twentol gebouw. Deze locatie is van oorsprong een belangrijk punt in Deventer. Hier komen de stad en industrie samen, gelegen naast de natuur. Het is van belang om deze levendigheid op deze plek te herstellen. Dit gaan we doen doormiddel van het circulair investeren. Dit betekent dat alle onderdelen aan elkaar bijdragen en zo de plek levendig houden.

Branding

Voor de functies is een passende branding ontworpen. De Twentol huisvest drie functies. Deze branding brengt onderscheid maar ook samenhang op de locatie. De branding is gebaseerd op het concept en beschikt over de kenmerkende industriƫle stijl. Dit geeft aansluiting bij het interieur en de visie .
More about Branding
De Twentol branding
Branding river side

Identity board

moodboard de twentol

Visualisatie

Exterieur de twentol
de twentol entree
de twentol oost zijde

Gerelateerde projecten